Farvet stofledning med fatning

En farvet ledning med en fatning og en stor globepære kan give dine rum et nyt udseende. Derudover giver det også meget lys. Du kan vælge en enkelt ledning med fatning eller samle flere ledninger med fatning i et bundt - så har du din helt egen designet lampe.

Hvis du vælger en ledning med en stærk farve, vil det give spræl - og kan passe til andre accessories i hjemmet. Pastelfarvede ledninger giver en lidt mere hyggelig indretning. Du kan også vælge en af jordfarverne, der passer ind de fleste steder.

Så der er stort set frit valg. Men det er vigtigt at samle fatning og ledning på en ansvarlig og sikker måde:

 

Det skal du bruge:
Ledning:
http://sommerlight.dk/produkter/114-stofledning/
Fatning: http://sommerlight.dk/produkter/111-fatninger-e27/
Aflaster: http://sommerlight.dk/produkter/53-pinolaflaster/
Isolering/sut: http://sommerlight.dk/produkter/39-isolerindsatser/
skal du montere en aflaster i gevindet i fatningens bundstykke. Se her: http://sommerlight.dk/produkter/53-pinolaflaster/. Det er lettest for dig, hvis du vælger en aflaster med udvendig gevind. Gevindstørrelsen kaldes M10.


 
2. Når du har skruet aflasteren i gevindet på bundstykket, skal du skrue den fast. I bundstykket på fatningen sidder en lille skrue, som du skal skrue så fast, som du nu kan.


 
3. Ledningen skal igennem aflasteren og bundstykket. Og så skal du huske at få "sutten" (isoleringstylle) på ledningen.
Se her:
http://sommerlight.dk/produkter/39-isolerindsatser/

Disse fås til både stor fatning E27 og lille fatning E14.
Lovpligtig i forhold til  lavspændingsregulativet.
 
4. Skær ca. 3 cm af den udvendige kappe på ledningen, og fjern ca. 1,5 cm af isoleringen på de to ledningsender. Kobbertrådene snos og bukkes, så skruerne i fatningsmellemstykket holder godt på lederne. 5. Put de afisolerede ledningsender ind i hvert sit skruehul på fatningens mellemstykke. Spænd skruerne godt fast. Det har ingen betydning, hvilken farve ledningerne har, når du sætter dem i hullerne. Bare en i hver;O). 6. Træk i ledningen, så mellemstykket kommer ned i bundstykket. Mellemstykket passer ind i bundstykket. Så drej lidt på mellemstykket indtil det falder i hak med bundstykket. 7. Skru fatningskappen på bundstykket. Den skal skrues helt fast, således at fatningen ikke kan skilles af, når du drejer i den modsatte retning. Så er det meget nemmere at skifte pære....


Ønsker du også at købe de store globepærer, kan du se udvalget her: http://sommerlight.dk/produkter/139-gloedepaerer/